Ο ενθουσιασμός των προηγούμενων μηνών έχει πλέον δώσει τη θέση του στη νευρικότητα στις αγορές μετοχών.
Ο ενθουσιασμός των προηγούμενων μηνών έχει πλέον δώσει τη θέση του στη νευρικότητα στις αγορές μετοχών. Στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 αμφιταλαντεύονταν έως αργά ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο, με τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες στους κλάδους των τραπεζών και των κατασκευαστικών, αλλά και να ρευστοποιούν τίτλους μεταποιητικών βιομηχανιών.
Ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή είχε η Boeing, η οποία ανέβαλε για ακόμη μία φορά την παρθενική πτήση του νέου 787 Dreamliner. Οι μετοχές του αεροναυπηγικού κολοσσού υποχωρούσαν περισσότερο από 8%, ενώ συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια, κατά τα οποία υπάρχουν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην παραγωγή του νέου αεροσκάφους, καταγράφουν απώλειες 55%.
Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές στην Ευρώπη εν μέσω απογοητευτικών στοιχείων για την «υγεία» της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 0,4%, στις 833,67 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες. Αρνητικό ήταν το κλίμα και στις αγορές της Ασίας, με το Νikkei στο Τόκιο να υποχωρεί 2,82%.
Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε περαιτέρω έναντι του ευρώ και άλλων μεγάλων νομισμάτων εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα διατηρήσει για μεγάλο διάστημα τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα.