Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 13:26

ΕΚΤ: Δάνεια 442 δισ. € σε τράπεζες

Δάνεια, συνολικού ύψους 442 δισ. ευρώ, διάρκειας 12 μηνών, πρόκειται να χορηγήσει η ΕΚΤ στα τραπεζικά ιδρύματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να «ξεπαγώσει» τις πιστωτικές αγορές της Ευρωζώνης. Οι συνολικά 1.121 τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν τα δάνεια την Πέμπτη.

Δάνεια, συνολικού ύψους 442 δισ. ευρώ, διάρκειας 12 μηνών, πρόκειται να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στα τραπεζικά ιδρύματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να «ξεπαγώσει» τις πιστωτικές αγορές της Ευρωζώνης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή νομισματική αρχή, στην πρώτη δημοπρασία που διενήργησε για 12μηνα δάνεια με επιτόκιο 1%, συμπληρώθηκαν όλες οι προσφορές. Οι συνολικά 1.121 τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν τα δάνεια την Πέμπτη.

Η ΕΚΤ, η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στην ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος, που αναλογεί στα ¾ περίπου της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις στην περιοχή.