Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 12:32

ΟΠΑΠ: Στρατηγική συμφωνία με το δίκτυο των πρακτόρων

Στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με κάθε πράκτορα προχωρά ο ΟΠΑΠ, ο οποίος «έκλεισε» συμφωνία με το δίκτυο των πρακτόρων, για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια λειτουργίας. Με τις ανωτέρω συμβάσεις ανοίγει ο δρόμος και για την αναμόρφωση των πρακτορείων.

Στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με κάθε πράκτορα προχωρά ο ΟΠΑΠ, ο οποίος «έκλεισε» συμφωνία με το δίκτυο των πρακτόρων, για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των πρακτόρων υπερψήφισε χθες, με 100 ψήφους υπέρ και 1 κατά, την στρατηγική πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, για το ζήτημα της διάθεσης νέων προϊόντων της εταιρείας από τα πρακτορεία.

Η σύμβαση κατοχυρώνει τα οικονομικά δικαιώματα των πρακτόρων στην μέχρι σήμερα διοικητική και προσωποπαγή άδειά τους, διασφαλίζοντας 5.000 οικογένειες και διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας ΟΠΑΠ-πρακτόρων στηριγμένο στην αυστηρή τήρηση των αρχών του σεβασμού του καταναλωτή-παίκτη, του υπεύθυνου στοιχηματισμού και της καταπολέμησης της εξάρτησης, του παιδικού στοιχηματισμού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση και των τεσσάρων βασικών προτεραιοτήτων, που η διοίκηση του κ. Χατζηεμμανουήλ είχε θέσει ως κεντρικούς στόχους της όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας», επισημαίνει ο ΟΠΑΠ.

Με την υπογραφή των συμβάσεων μπορεί, άλλωστε, να προχωρήσει ταχύτατα και το έργο της αναμόρφωσης και ανακατασκευής των πρακτορείων με την εφαρμογή της νέας εταιρικής εικόνας της ΟΠΑΠ Α.Ε., έργο το οποίο ήδη ολοκληρώνεται στην Κύπρο.

«Στόχος όλων μας των ενεργειών ήταν και παραμένει η διασφάλιση της μακροχρόνιας αναπτυξιακής πορείας της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η νέα σύμβαση με τους πράκτορες υπηρετεί την στόχευση αυτή, θεμελιώνοντας ένα αμοιβαίως επωφελές πλαίσιο συνεργασίας. Παρά το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. είχε το δικαίωμα μονομερούς κατάρτισης του κειμένου σύμβασης, επιλέξαμε τη διαπραγμάτευση και τον διάλογο, γιατί πιστεύουμε ότι οι πράκτορες αποτελούν βασικό εταίρο της εταιρείας μας και σταθερό παράγοντα της επιτυχίας μας. Με τη σημερινή πράξη, ολοκληρώνεται η υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση της εταιρείας σε κάθε επίπεδο. Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.