Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 12:32

ΚΚΕ: Επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα τα μέτρα του φθινοπώρου

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές - μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει το επόμενο διάστημα είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει το ΚΚΕ σχετικά με τα νέα διαρθρωτικά μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση το φθινόπωρο με στόχο τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές - μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει το επόμενο διάστημα είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να ικανοποιήσουν τις όλο και πιο αντιδραστικές ανάγκες των μονοπωλιακών επιχειρήσεων».

Τα παραπάνω αναφέρει το ΚΚΕ σχετικά με τα νέα διαρθρωτικά μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση το φθινόπωρο με στόχο τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών.

Σε ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στο στόχαστρό της βρίσκονται: «Ο διαχωρισμός των υπηρεσιών συντάξεων και υγείας, η δραστική περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών, η νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές για να παρέχουν προσωρινή ελαστική εργασία στους νέους, οι ιδιωτικοποιήσεις, το πάγωμα των μισθών των εργαζόμενων του δημοσίου, η συνέχιση των περικοπών στις δαπάνες για την υγεία».

«Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να χάσουν άλλο χρόνο, για να μην πληρώσουν την κρίση, για να μην πληρώσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.