Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 10:36

Nomura: Στην τελική ευθεία η εξαγορά της NikkoCiti

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Nomura Holdings με τη Citigroup για την εξαγορά της τραπεζικής μονάδας του αμερικανικού ομίλου στην Ιαπωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Οι σχετικές ανακοινώσεις πιθανόν να γίνουν σήμερα.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Nomura Holdings με τη Citigroup για την εξαγορά της τραπεζικής μονάδας του αμερικανικού ομίλου στην Ιαπωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αποκάλυψαν στο πρακτορείο άτομα προσκείμενα στο θέμα, η Nomura Trust and Banking βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις για την απόκτηση της NikkoCiti Trust and Banking, έναντι τιμήματος 20 δισ. γιεν (208 εκατ. δολ.). Οι σχετικές ανακοινώσεις πιθανόν να γίνουν σήμερα.

Η Citigroup προχωρά σε πώληση των δραστηριοτήτων της στην Ιαπωνία, μετά τη λήψη κρατικής οικονομικής ενίσχυσης 45 δισ. δολαρίων, δίνοντας στις εγχώριες εταιρείες την ευκαιρία να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στον τραπεζικό κλάδο.

Τόσο ο εκπρόσωπος της Nomura όσο και η εκπρόσωπος της Citigroup στο Τόκιο αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η NikkoCiti δημιουργήθηκε το 1993 και απασχολεί συνολικά 136 εργαζομένους. Το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, εμφάνισε έσοδα 2,8 δισ. γιεν και ζημίες 113 εκατ. γιεν.