Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 11:12

Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε ο τομέας υπηρεσιών τον Ιούνιο

Επιδείνωση παρουσίασε ο τομέας υπηρεσιών στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, ωστόσο η αισιοδοξία στις επιχειρήσεις ανήλθε σε υψηλά 2ετίας εν μέσω προσδοκιών ότι τα χειρότερα της κρίσης έχουν περάσει. Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 44,7 μονάδες από τις 44,8 μονάδες του Μαΐου.

Επιδείνωση παρουσίασε ο τομέας υπηρεσιών στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, ωστόσο η αισιοδοξία στις επιχειρήσεις ανήλθε σε υψηλά 2ετίας εν μέσω προσδοκιών ότι τα χειρότερα της κρίσης έχουν περάσει.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το Markit αναθεώρησε προς τα πάνω τον δείκτη υπηρεσιών PMI στις 44,7 μονάδες από 44,5 μονάδες που εκτιμούσε προηγουμένως.

Παρόλα αυτά, ο δείκτης εμφανίζεται μειωμένος από το υψηλό επτά μηνών των 44,8 μονάδων, στο οποίο είχε ανέλθει το Μάιο. Οι οικονομολόγοι τον ανέμεναν στις 44,5 μονάδες.

«Ο PMI υπηρεσιών για τον Ιούνιο κλείνει το δεύτερο τρίμηνο απογοητευτικά, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η πρόσφατη μείωση του ρυθμού της ύφεσης έχει χάσει τη δυναμική της», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Markit, Κρις Ουίλιαμσον.

Ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο μεταποιητικός τομέας, αυξήθηκε τον Ιούνιο στο υψηλό εννέα μηνών των 44,6 μονάδων, από 44,0 μονάδες που ήταν το Μάιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδό του στις 44,4 μονάδες.