Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Πειρατεία φορολογικής ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου

«Ο κ. Κ. Καραμανλής κάποτε πρέπει να καταλάβει ότι εκτός της διεθνούς πειρατείας υπάρχει και η πειρατεία της φορολογικής ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ασυδοσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή συνεργασία που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Ο κ. Κ. Καραμανλής κάποτε πρέπει να καταλάβει ότι εκτός της διεθνούς πειρατείας υπάρχει και η πειρατεία της φορολογικής ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ασυδοσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σχετικά με τη σημερινή συνεργασία που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Είναι τραγωδία για τη χώρα ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία, την ώρα που ασκεί μια πραγματική φοροεπιδρομή εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων, εγγράφει νέα φορολογικά δώρα στο καθεστώς φορολογικής ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και αφήνει ασύδοτο το ακτοπλοϊκό κεφάλαιο να πολιτεύεται σε βάρος των πολιτών αυτής της χώρας, των νησιών μας και της τουριστικής ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.