Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 12:43

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων η τιμή του αργού

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αμφιβολιών όσον αφορά στις προοπτικές μιας γρήγορης ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Η υποχώρησή τους αποδίδεται και στην ενίσχυση του δολαρίου.

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αμφιβολιών όσον αφορά στις προοπτικές μιας γρήγορης ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η υποχώρησή τους αποδίδεται και στην ενίσχυση του δολαρίου, ως αποτέλεσμα της περιορισμένης διάθεσης για ανάληψη επενδυτικού κινδύνου.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και έδειξαν άνοδο των ποσοστών ανεργίας σε υψηλό 26 ετών στις ΗΠΑ και σε υψηλό δεκαετίας στην Ευρωζώνη πυροδότησαν νέες ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

«Δυο σημαντικά οικονομικά στοιχεία θα θυμόμαστε από την προηγούμενη εβδομάδα, το ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,4%, η μεγαλύτερη (συρρίκνωση) από το 1958, και ο αριθμός των ανέργων από τις ΗΠΑ», επεσήμανε αναλυτής της Halifax Investments στο Σύδνεϋ.

Στις 11:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 2,58 δολάρια, ή 3,9%, στα 64,15 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 64,24 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,37 δολάρια, ή 2,1%.