Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 19:11

Τρίτη διαδοχική πτώση στην Ευρώπη

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη εν μέσω ανησυχιών για το ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη εν μέσω ανησυχιών για το ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

«Ο δρόμος για την ανάκαμψη θα είναι αρκετά δυσχερής και παραμένουν κάποια εμπόδια που πρέπει να υπερκεραστούν... Θα πρέπει να δούμε κάποια επιβεβαίωση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα επιστρέψει. Μέχρι τότε υποπτευόμαστε ότι η αγορά θα παραμένει νευρική», δήλωσε στο Reuters ο Henk Potts, υπεύθυνος στρατηγικής στην Barclays Stockbrokers.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 1% και διαμορφώθηκε στις 833,77 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις 23 Ιουνίου.

Οι απώλειές του ενδοσυνεδριακά άγγιξαν το 2%.

Την ώρα που έκλειναν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές οι δείκτες Dow Jones, Nasdaq και S&P 500 στη Νέα Υόρκη υποχωρούσαν κατά 0,26% - 1,11%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς η τιμή του αργού σημείωσε πτώση γύρω στο 3,5% υποχωρώντας κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι.

Οι μετοχές των ENI, BP και Royal Dutch Shell σημείωσαν πτώση πάνω από 2%.

Πτώση σημείωσαν και οι μετοχές των τραπεζών, ενώ το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον κατευθύνθηκε στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και τροφίμων.