Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 11:23

Με πτώση 0,3% έκλεισε ο Nikkei

Με απώλειες 0,3% έκλεισε ο δείκτης Nikkei, καθώς το ισχυρό γιεν έπληξε τους εξαγωγείς. Εν τω μεταξύ, πτώση κατέγραψε και η μετοχή της Isuzu Motors μετά το δημοσίευμα ότι η Toyota θα ματαιώσει τα σχέδια για κατασκευή μηχανών ντίζελ από κοινού με την εταιρεία.

Με απώλειες 0,3% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, καθώς το ισχυρό γιεν έπληξε τους εξαγωγείς. Εν τω μεταξύ, πτώση κατέγραψε και η μετοχή της Isuzu Motors μετά το δημοσίευμα ότι η Toyota θα ματαιώσει τα σχέδιά της για κατασκευή μηχανών ντίζελ από κοινού με την εταιρεία.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Asahi Breweries, εν μέσω προσδοκιών ότι η εταιρεία θα εμφανίσει υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση διόρθωσης μετά το ράλι στις αγορές. Το επίπεδο άνω των 10.000 μονάδων για το Nikkei ήταν λίγο υπερβολικό, αν σκεφτεί κανείς την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης μέχρι στιγμής», παρατηρεί αναλυτής της Toyota Asset Management.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 9.647,79 μονάδες, μειωμένος κατά 33,08 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,4% στις 909,13 μονάδες.