Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 16:45

Intrasoft International: Τρεις νέες συμβάσεις 60 εκατ. € με Ε.Ε.

Τρεις νέες τετραετείς συμβάσεις-πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβε η Intrasoft International, μέσω συμμετεχόντων κοινοπραξιών. Η αξία του μεριδίου της εταιρείας ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Τρεις νέες τετραετείς συμβάσεις-πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβε η Intrasoft International, μέσω συμμετεχόντων κοινοπραξιών, ως συνέχεια της σύμβασης-πλαίσιο για τη διαχείριση του Έκτου Προγράμματος Πλαισίου (ΠΠ6).

Η αξία του μεριδίου της εταιρείας για τις τρεις αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική αξία φτάνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη σύμβαση της κοινοπραξίας Intrasoft International, SWORD Luxembourg και Cronos Belgium αφορά στις υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού βάσει του χρόνου και των μέσων. Η δεύτερη σύμβαση της κοινοπραξίας της εταιρείας με τη SWORD Luxembourg αφορά στις υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού με τη μορφή σταθερής τιμής και η τρίτη σύμβαση περιλαμβάνει τις υπηρεσίες υποστήριξης τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, και ανατέθηκε στην κοινοπραξία της Intrasoft International με την IBM.

Με τις νέες αυτές συμβάσεις, η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες σε έξι από τις Γενικές Διευθύνσεις της Επιτροπής: ΓΔ Έρευνας, ΚΚΕρ (Κοινό Κέντρο Ερευνών), ΓΔ Ενέργειας και Μεταφορών (συμπεριλαμβανομένου της EURATOM), ΓΔ Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων Επικοινωνίας, ΓΔ Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας και ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, τη συντήρηση και την υποστήριξη των εφαρμογών που σχετίζονται με τη διαχείριση του Εβδόμου Προγράμματος-Πλαίσιο (ΠΠ7), του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας στην ΕΕ.

«Η INTRASOFT International είναι ιδιαίτερα περήφανη που ανέλαβε τις συμβάσεις ΠΠ7 της ΓΔ Έρευνα κατόπιν σκληρού ανταγωνισμού, συνεχίζοντας παράλληλα το σημαντικό της έργο στα πλαίσια των Προγραμμάτων - Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης με τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που φέρνουν σε επαφή κορυφαίους επιστήμονες, ερευνητές και ανθρώπους της τεχνολογίας από όλη την ΕΕ.

»Η ανανέωση της σύμβασης της INTRASOFT International με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενδεικτική της ικανοποίησης ενός έγκυρου και απαιτητικού πελάτη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Κωτσής.