Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 12:48

Πιθανός διακανονισμός UBS- ΗΠΑ για τα στοιχεία Αμερικανών πελατών

Σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την επίλυση της αντιδικίας αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων 52.000 Αμερικανών πελατών της, οι οποίοι είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή, βρίσκεται η UBS. Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα.

Σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την επίλυση της αντιδικίας αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων 52.000 Αμερικανών πελατών της, οι οποίοι είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή, βρίσκεται η UBS.

Η τράπεζα συμφώνησε με τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ελβετίας να επιδιώξει μια διευθέτηση της υπόθεσης και να αναβάλει τη δίκη που είχε προγραμματισθεί για σήμερα, σε δικαστήριο του Μαϊάμι.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η ελβετική τράπεζα ζήτησαν χθες από ομοσπονδιακό δικαστή να καθυστερήσει έως τις 3 Αυγούστου τη δίκη, προκειμένου οι δυο πλευρές «να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους, αναζητώντας την επίλυση του ζητήματος».

Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση δήλωσε στο Reuters ότι οι διαβουλεύσεις στοχεύουν στην εξεύρεση τρόπου που να επιτρέπει την μεταφορά των τραπεζικών στοιχείων μερικών πελατών χωρίς να παραβιάζεται η ελβετική νομοθεσία. Η πηγή δεν απέκλεισε την πιθανότητα καταβολής κάποιου ποσού από την UBS.

Στις 19 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση εναντίον της ελβετικής τράπεζας – μία μέρα μετά τη συμφωνία αυτής να καταβάλει 780 εκατ. δολάρια προκειμένου να καθυστερήσει τη δίωξή της για κάλυψη Αμερικανών πελατών της οι οποίοι φοροδιέφευγαν.

Πηγές: Bloomberg, Reuters