Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 17:38

Cisco: Έξαρση ηλεκτρονικού εγκλήματος λόγω απολύσεων

Σε έξαρση του ηλεκτρονικού εγκλήματος ενδέχεται να οδηγήσει η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο της πληροφορικής, με τους απολυμένους «ειδήμονες του διαδικτύου» να στρέφονται στην «παρα-διαδικτυακή» δραστηριότητα.

Σε έξαρση του ηλεκτρονικού εγκλήματος ενδέχεται να οδηγήσει η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο της πληροφορικής, με τους απολυμένους «ειδήμονες του διαδικτύου» να στρέφονται στην «παρα-διαδικτυακή» δραστηριότητα προκειμένου να κερδίσουν τα προς το ζην, προειδοποιεί σε σημερινή της έκθεση η Cisco Systems Inc.

Ο κολοσσός πληροφοριακών συστημάτων ανησυχεί μήπως οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι βάλουν στο στόχαστρό τους πρώην τους εργοδότες τους, γεγονός που τους καθιστά «ιδιαίτερα επικίνδυνους καθώς έχουν εσωτερική πληροφόρηση και γνωρίζουν τα κενά ασφαλείας της επιχείρησης».

Η Cisco επέστησε επίσης στην προσοχή στις εταιρείες που προσλαμβάνουν συμβούλους πληροφορικής με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις ή αναθέτουν έργα σε εξωτερικούς εταίρους καλώντας τους να «προσέχουν ιδιαίτερα το επίπεδο και τη διάρκεια της πρόσβασής τους σε ευαίσθητα δεδομένα».

Πηγή: Reuters