Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 19:50

Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη κατέγραψαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Στη διατήρηση του θετικού κλίματος συνέβαλαν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της αμερικανικής Goldman Sachs.

Κέρδη κατέγραψαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Στη διατήρηση του θετικού κλίματος συνέβαλαν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της αμερικανικής Goldman Sachs http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/14/1689974.htm .

«Τα κέρδη της Goldman ήταν σύμφωνα με αυτό που περίμενε το μεγαλύτερο μέρος της Wall Street, αλλά νομίζω ότι υπήρχαν κάποιες εκτιμήσεις για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία», δήλωσε στο Reuters διευθύνων σύμβουλος χρηματιστηριακής στη Βαλτιμόρη.

«Νομίζω ότι θα κινούμαστε σε μικρό εύρος διακυμάνσεων μέχρι να μπούμε πιο βαθιά στην περίοδο αποτελεσμάτων», πρόσθεσε.

Θετικό αντίκτυπο είχαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/14/1689978.htm .

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο κατά 1% ανερχόμενος στις 838,61 μονάδες.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε ο κλάδος των τραπεζών με τις μετοχές των BNP Paribas , Deutsche Bank , HSBC , Societe Generale , UBS και UniCredit να σημειώνουν άνοδο μεταξύ 1,7% και 3,6%.