Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 11:48

Υπό πίεση δολάριο και γιεν

Πτωτικά κινείται σήμερα το δολάριο, καθώς τα ισχυρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Goldman Sachs και Intel ευνοούν τα νομίσματα υψηλότερου ρίσκου. Η ενίσχυση της διάθεσης των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου ασκεί πιέσεις και στο γιεν.

Πτωτικά κινείται σήμερα το δολάριο, καθώς τα ισχυρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Goldman Sachs και Intel ευνοούν τα νομίσματα που θεωρούνται υψηλότερου ρίσκου.

Η ενίσχυση της διάθεσης των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου ασκεί πιέσεις και στο γιεν, ενώ το ευρώ καταγράφει κέρδη, επηρεασμένο από τη σημερινή άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

«Οι προσδοκίες για θετικά αποτελέσματα από τη JPMorgan και άλλες τράπεζες αυξάνονται, κάτι το οποίο ενισχύει τη διάθεση για ρίσκο», τονίζει αναλυτής της Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

Στις 10:49 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% στα 1,4045 δολάρια, ενώ το δολάριο υποχωρούσε περισσότερο από 0,6% έναντι μιας σειράς ξένων νομισμάτων.

Επίσης, το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και διαμορφωνόταν στα 131,27 γιεν.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα η JPMorgan Chase & Co και την Παρασκευή η Bank of America.