Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:58

AS: Προς απορρόφηση της Κοσμοκίντ

Τη συγχώνευση των AS και Κοσμοκίντ, με απορρόφηση της δεύτερης από τη πρώτη, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών κατά τη σημερινή συνεδρίασή τους. Σημειώνεται ότι η απορροφούμενη εταιρεία είναι κατά 100% θυγατρική της AS.

Τη συγχώνευση των AS Company και Κοσμοκίντ, με απορρόφηση της δεύτερης από τη πρώτη, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών κατά τη σημερινή συνεδρίασή τους.

Σημειώνεται ότι η απορροφούμενη εταιρεία είναι κατά 100% θυγατρική της AS.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα τη μείωση του κόστους λειτουργίας και διοικητικής παρακολούθησης της θυγατρικής που δεν προσδίδει οικονομικά πλεονεκτήματα», αναφέρει η AS στην ανακοίνωσή της.

«Ως εκ τούτου η συγχώνευση με απορρόφηση της ΚΟΣΜΟΚΙΝΤ απο την εταιρεία θα αποβεί συμφέρουσα, αφού με το τρόπο αυτό θα επέλθει βελτιστοποίηση και μείωση κόστους λειτουργίας και θα καταστεί ορθολογικότερος και ευχερέστερος ο κεντρικός συντονισμός των εταιρικών υποθέσεων», συμπληρώνει.

Ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίσθηκε η 30η Ιουνίου 2009. Η πραγματοποίηση της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτος.