Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 15:36

Sony Ericsson: Ζημίες 213 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο

Καθαρές ζημίες 213 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η Sony Ericsson, η κοινοπραξία των εταιρειών Sony και Ericsson στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για τις συσκευές της.

Ζημίες ανακοίνωσε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η Sony Ericsson, η κοινοπραξία των εταιρειών Sony και Ericsson στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, επικαλούμενη τη μειωμένη ζήτηση για τις συσκευές της.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες 213 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο έναντι κερδών 6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 1,68 δισ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 284 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 1,79 δισ. ευρώ.

Η Sony Ericsson έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλες εταιρείες, όπως η Nokia και η Samsung Electronics, όσον αφορά στην ανανέωση των προϊόντων της προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί το iPhone της Apple και τα μοντέλα της Blackberry.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου πούλησε 13,8 εκατ. τηλέφωνα, 43% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία εκτιμά ότι το μερίδιό της στην αγορά διαμορφώθηκε σε περίπου 5% από 6% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μέση τιμή πώλησης των συσκευών της διαμορφώθηκε σε 122 ευρώ από 120 ευρώ το πρώτο τρίμηνο και 116 ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.