Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 10:42

Κέρδη 0,6% κατέγραψε ο Nikkei

¶νοδο 0,6% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η JPMorgan, τα οποία οδήγησαν σε ανάταση του ηθικού όσον αφορά στην εταιρική κερδοφορία.

¶νοδο 0,6% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η JPMorgan, τα οποία οδήγησαν σε ανάταση του ηθικού όσον αφορά στην εταιρική κερδοφορία –αν και τα κέρδη αντισταθμίστηκαν από την πολιτική αβεβαιότητα που έχει κατακλύσει τη χώρα εν όψει εκλογών τον ερχόμενο μήνα.

Ισχυρούς τριγμούς έφερε στην αγορά η βουτιά 8,9% της κοινοπραξίας ηλεκτρονικών ειδών NEC Corp μετά τις φήμες ότι σκοπεύει να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,1 δισ. δολάρια.

«Η ιαπωνική αγορά είναι ενισχυμένη, αλλά εξακολουθεί να είναι αδύναμη σε σύγκριση με την αμερικανική, κυρίως εξαιτίας των πολιτικών συνθηκών που απωθούν τους επενδυτές καθώς και των αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων από τις εγχώριες εταιρείες», σχολίασε ο Σοιψίρο Μόνζι, κορυφαίο στέλεχος της Daiwa SB Investments.

«Σε γενικές γραμμές, όμως, τα χειρότερα έχουν περάσει. Εάν η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων που κορυφώνεται στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα αποδειχθεί ενθαρρυντική, οι θεσμικοί επενδυτές θα ξεπεράσουν τη στάση αναμονής και θα περάσουν στη δράση», προσέθεσε.

Στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ο Nikkei βρισκόταν στις 9.395,32 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix αυξήθηκε κατά 0,7% στις 878,29 μονάδες.