Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 12:51

Συμφωνία Ericsson - Telefónica O2 UK για υπηρεσίες διαχείρισης

Πολυετή σύμβαση υπηρεσιών διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών επιτόπιας συντήρησης και υποστήριξης logistics, υπέγραψαν η Ericsson και η Telefónica O2 UK. Η συμφωνία σηματοδοτεί για πρώτη φορά την ανάληψη των καθημερινών εργασιών της Telefónica O2 UK από την Ericsson.

Πολυετή σύμβαση υπηρεσιών διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών επιτόπιας συντήρησης και υποστήριξης logistics, υπέγραψαν η Ericsson και η Telefónica O2 UK.

Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής, η Ericsson θα παρέχει υπηρεσίες επιτόπιας συντήρησης για σταθμούς μεταγωγής και αναμετάδοσης, υποστήριξη στη διαχείριση logistics ανταλλακτικών, καθώς και υπηρεσίες βελτιστοποίησης, οδηγών λογισμικού (drive services) και σχεδιασμού εγκαταστάσεων για την Telefónica O2 UK.

Οι δύο εταιρείες έχουν πολυετή σχέση στον τομέα της παροχής τεχνολογίας πυρήνα δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η νέα συμφωνία σηματοδοτεί για πρώτη φορά την ανάληψη των καθημερινών εργασιών της Telefónica O2 UK από την Ericsson. Επιπλέον, η Ericsson εκτός από τη νέα συμφωνία με την Telefónica O2 UK, έχει σχέσεις με τo δίκτυο της Telefónica σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως.

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα άριστο βήμα στην ανάπτυξη μιας μακρόχρονης στρατηγικής συνεργασίας με την Telefónica O2 UK και είναι μεγάλη μας τιμή που μας επέλεξε η Telefónica O2 UK ως συνεργάτη της στις υπηρεσίες διαχείρισης. Αν και η Ericsson και η Telefónica O2 UK έχουν ήδη μια θετική μακρόχρονη σχέση, η συμφωνία αυτή την ενίσχυσε σημαντικά, φέρνοντάς μας ακόμα πιο κοντά», δήλωσε ο Mats Granryd, γενικός διευθυντής της Ericsson UK.