Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 10:41

Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος καλοκαιριού το σχέδιο πώλησης της ΔΕΠΑ

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να κατατεθούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο πώλησης του ποσοστού της ΔΕΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο Reuters, στο περιθώριο του Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Φόρουμ στο Μιλάνο. Συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας να εξετάσουν την πιθανότητα διπλής ροής του Ποσειδών.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να κατατεθούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο πώλησης του ποσοστού της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας χθες στο Reuters, στο περιθώριο του Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Φόρουμ στο Μιλάνο, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει διορίσει οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, οι οποίοι ξεκίνησαν τις εργασίες, εξετάζοντας διαφορετικές πιθανότητες και προτάσεις.

«Αναμένουμε να μας προτείνουν κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την μεθοδολογία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως, αν η ιταλική Edison καταθέσει πρόταση εξαγοράς, θα εξεταστεί «όπως όλες οι άλλες».

Ο κ. Χατζηδάκης δεν αναφέρθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στο εάν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον πιθανοί αγοραστές.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα και η Ιταλία συμφώνησαν χθες να εξετάσουν την πιθανότητα διπλής ροής του ελληνο-ιταλικού υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ποσειδών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ροής και από την Ιταλία προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα παρουσιάσει ανεπάρκεια από άλλες πηγές.

Σκοπός είναι «να ενισχυθεί η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και, όσον αφορά την Ελλάδα, να αυξηθεί η ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα», υπογράμμισε.

Δήλωσε, τέλος, ότι η χώρα σχεδιάζει την κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος θα συνδέεται στο τμήμα του αγωγού IGTI, ο οποίος συνδέεται με τη Βουλγαρία.

Πηγή: Reuters