Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 13:07

«Πράσινη» γίνεται η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα σκοπεύει να χρησιμοποιεί μέχρι το τέλος του 2009 η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, η κυβέρνηση της πόλης έχει ήδη παραγγείλει στη Mitsubishi δέκα ηλεκτροκίνητα τετράθυρα αυτοκίνητα iMiEV, τα τρία εκ των οποίων προορίζονται για την αστυνομία.

Στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας επιχειρεί να κάνει η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2009.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, η κυβέρνηση της πόλης έχει ήδη παραγγείλει στη Mitsubishi δέκα ηλεκτροκίνητα τετράθυρα αυτοκίνητα iMiEV, τα τρία εκ των οποίων προορίζονται για την αστυνομία. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μηδενικές εκπομπές καθώς χρησιμοποιεί μπαταρία λιθίου-ιόντων, έχει τελική ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να ταξιδεύει με 160 χιλιόμετρα μετά από οκτάωρη φόρτιση, μειώνοντας τα έξοδα χρήσης κατά 66% σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

«Οι δοκιμές ήταν πολύ ικανοποιητικές και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αποδόσεις του θα είναι ανάλογες με τα άλλα πετρελαιοκίνητα περιπολικά», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Λι Τουνγκ-τσέουνγκ.

Τελικός στόχος είναι να αντικατασταθούν μέχρι 500 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με ηλεκτρικά, ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια περιπολικά χρησιμοποιεί η ιαπωνική αστυνομία στην περιοχή της Γιοκοχάμα, ενώ η αστυνομία στην Κίνα χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του γκολφ, εξοπλισμένα και με φάρους, σε περιοχές όπου η πρόσβαση θα ήταν δύσκολη για συμβατικά οχήματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων