Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 16:39

Προθεσμία στη ΔΕΗ να άρει τους όρους της προσφοράς για EPCG

Προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου έδωσε το Μαυροβούνιο στη ΔΕΗ, για να αποσύρει όλες τις προϋποθέσεις που συνοδεύουν την προσφορά ύψους 127 εκατ. ευρώ που κατέθεσε για το ενεργειακό μονοπώλιο EPGC, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου έδωσε το Μαυροβούνιο στη ΔΕΗ, για να αποσύρει όλες τις προϋποθέσεις που συνοδεύουν την προσφορά ύψους 127 εκατ. ευρώ που κατέθεσε για το ενεργειακό μονοπώλιο EPGC.

«Η προθεσμία είναι για την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, στις 18:00 ώρα Ελλάδας», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμη πηγή, που εμπλέκεται στη διαδικασία. Όπως σημείωσε, «πρέπει να παραιτηθούν όλων των προϋποθέσεων που είχαν και τότε θα μπορέσουν να κλείσουν τη συναλλαγή στις 30 Σεπτεμβρίου».

Δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν ότι η ιταλική Unicredit, σύμβουλος του Μαυροβουνίου στη διαδικασία, συνέστησε στην κυβέρνηση να απορρίψει την ελληνική προσφορά λόγω της πληθώρας των προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να θέσουν τους δικούς τους όρους, ωστόσο η ΔΕΗ είχε τη δική της λίστα προϋποθέσεων.

«Η ελληνική κοινοπραξία προσέφερε την καλύτερη τιμή, αλλά έθεσαν επίσης και τις προϋποθέσεις τους», ανέφερε στο Reuters άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσκείμενος στη διαδικασία. «Έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αγοράσουν το ποσοστό που διατηρεί η Α2Α. Επίσης θέλουν να είναι ελεύθεροι να ορίζουν τις τιμές ηλεκτρικού οι ίδιοι», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η προσφορά των 11,1 ευρώ ανά μετοχή που κατέθεσε η ΔΕΗ, μαζί με την GoldenEnergy One Holdings του ομίλου Ρέστη, για το 18,3% της Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), ήταν υψηλότερη από τα 8,4 ευρώ που προσέφερε η ιταλική ανταγωνίστριά της Α2Α .

Πηγή: Reuters