Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 10:55

Μ. Κοντοπυράκης: Σχεδόν μηδενική ανάπτυξη το β’ τρίμηνο

Γύρω στο μηδέν αναμένεται να διαμορφωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2009, ως αποτέλεσμα της κρίσης στον τουρισμό, τη ναυτιλία και την οικοδομική δραστηριότητα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της ΕΣΥΕ, Μανώλη Κοντοπυράκη.

Γύρω στο μηδέν αναμένεται να διαμορφωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2009, ως αποτέλεσμα της κρίσης στον τουρισμό, τη ναυτιλία και την οικοδομική δραστηριότητα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) Μανώλη Κοντοπυράκη.

«Πιστεύω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης (του ΑΕΠ) του δευτέρου τριμήνου... θα είναι γύρω στο μηδέν», δήλωσε ο κ. Κοντοπυράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ ανέφερε, επίσης, ότι η πτώση στο τουριστικό συνάλλαγμα θα φθάσει το 15% περίπου το 2009, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

«Με τα σημερινά δεδομένα, νομίζω ότι θα είναι γύρω στο 15% η πτώση στο τουριστικό συνάλλαγμα στο σύνολο του έτους», δήλωσε ο κ. Κοντοπυράκης.

Πηγή: Reuters