Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 12:02

Διευρύνθηκαν οι ζημίες της Northern Rock

Αυξημένες κατά 30%, στις 770,9 εκατ. στερλίνες, εμφανίζονται οι ζημίες της Northern Rock, της πρώτης βρετανικής τράπεζας που εθνικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ως αποτέλεσμα των μεγάλων καθυστερήσεων στην αποπληρωμή δανείων.

Αυξημένες κατά 30% εμφανίζονται οι ζημίες της Northern Rock, της πρώτης βρετανικής τράπεζας που εθνικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ως αποτέλεσμα των μεγάλων καθυστερήσεων στην αποπληρωμή δανείων.

Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες της ανήλθαν σε 770,9 εκατ. στερλίνες (1,3 δισ. δολ.) από 592 εκατ. στερλίνες ένα χρόνο νωρίτερα. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια αυξήθηκαν το εξεταζόμενο διάστημα στο 3,9%, έναντι 2,4% που είναι ο μέσος όρος των μελών του Council of Mortgage Lenders.

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Northern Rock, Γκάρι Χόφμαν, υπογραμμίζοντας πως οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η ανεργία και η κατάσταση στην αγορά κατοικίας.