Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 16:18

Pepsi: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά εταιρειών εμφιάλωσης

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά των δύο μεγαλύτερων εμφιαλωτών της, έναντι περίπου 7,8 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η PepsiCo, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία φέρεται να προσφέρει 36,50 δολάρια για κάθε μετοχή της Pepsi Bottling και 28,50 δολάρια για κάθε μετοχή της PepsiAmericas.

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Pepsi Bottling Group και της PepsiAmericas, έναντι περίπου 7,8 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η PepsiCo, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα, η εταιρεία προσφέρει 36,50 δολάρια για κάθε μετοχή της Pepsi Bottling και 28,50 δολάρια για κάθε μετοχή της PepsiAmericas.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η Pepsi είχε καταθέσει προσφορά περίπου 6 δισ. δολαρίων για τις εταιρείες – την οποία απέρριψαν και οι δύο.

Η απόκτησή των δύο μεγαλύτερων εμφιαλωτών της αναμένεται να δώσει στην PepsiCo τον έλεγχο σχεδόν του 80% της αγοράς αναψυκτικών της Β. Αμερικής, ενώ θα συμβάλει στη μείωση των ετήσιων δαπανών και θα απλοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες λιανικής, όπως η Wal-Mart Stores.