Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009 12:36

Υποχώρησε το spread του ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008 υποχώρησε σήμερα η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, όπως μετέδωσε το Reuters. Σημαντική πτώση σημειώνουν και τα spreads σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008 υποχώρησε σήμερα η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, όπως μετέδωσε το Reuters.

Την ίδια στιγμή, τα spreads σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης διαμορφώνονται σε επίπεδα που είχαν σημειωθεί πριν την κατάρρευση του επενδυτικού ομίλου Lehman Brothers τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ειδικότερα, το spread του ελληνικού ομολόγου διαμορφωνόταν νωρίτερα στις 106 μονάδες βάσης, ενώ το spread του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφωνόταν στις 42 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το spread του γαλλικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού υποχωρούσε κάτω από τις 20 μονάδες βάσης, ενώ του πορτογαλικού στις 50 μονάδες βάσης.

Η υποχώρηση των spread σημειώνεται ενόψει της έκδοσης 10ετούς γερμανικού ομολόγου την Τετάρτη.

Πηγή: Reuters