Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 08:36

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενισχύσεις 1,05 δισ. ευρώ για τις ΜΜΕ από Σεπτέμβριο".

Η «Ν» τονίζει ότι "από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να "τρέχει" και επίσημα το πρόγραμμα ενισχύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού, μεταποίησης , υπηρεσιών εμπορίου και του franchising μέσω του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1,05 δισ. ευρώ. ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Πλεονάζουσα...ρευστότητα 238 δισ. απορρόφησε η ΕΚΤ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρευστότητα 238 δισ. ευρώ από το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα απορρόφησε χθες η ΕΚΤ, ποσό το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει ποτέ καταγραφεί. Η κίνηση αυτή καθιστά σαφές ότι το τραπεζικό σύστημα διαθέτει, μεν , κεφάλαια- και μάλιστα αρκετά - αλλά δεν φροντίζει να τα διοχετεύσει σε χορηγήσεις είτε προς επιχειρήσεις είτε προς καταναλωτές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε διπλό κλοιό πιέσεων οι τραπεζικές μετοχές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κλοιό διπλών πιέσεων βρέθηκε χθες το ΧΑ με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο των πωλήσεων. Η διόρθωση των ξένων αγορών λόγω του κινδύνου για αποπληθωρισμό και της χρεοκοπίας της αμερικανικής CIT, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για υποτιμητική κερδοσκοπία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πληρώνουμε ακριβά το κινητό. Κοστίζει για τον Έλληνα κατά μ.ο. 637 δολ. ετησίως, όταν στις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ πληρώνουν κατά μ.ο. 489,14 δολάρια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αρκετά υψηλότερο από τα περισσότερα κράτη - μέλη του ΟΟΣΑ και σίγουρα πάνω από τον μέσο όρο των χωρών του Οργανισμού είναι το κόστος χρήσης των κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις επικοινωνίες που δημοσίευσε χθες ο ΟΟΣΑ, οι Έλληνες χρήστες κινητών τηλεφώνων πληρώνουν ακριβότερα τις σχετικές υπηρεσίες και στις τρεις κατηγορίες χρήση (υψηλή, μεσαία και χαμηλή)".