Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 11:32

Ελινόιλ: Επιστροφή στην κερδοφορία το α’ εξάμηνο

Κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Ελινόιλ στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ωστόσο ο κύκλος εργασιών της υποχώρησε λόγω των σημαντικά χαμηλότερων τιμών των υγρών καυσίμων.

Κέρδη έναντι ζημιών εμφάνισε η Ελινόιλ στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ωστόσο ο κύκλος εργασιών της υποχώρησε λόγω των σημαντικά χαμηλότερων τιμών των υγρών καυσίμων.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 321,7 εκατ. ευρώ από 375,5 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις υγρών καυσίμων του Ομίλου σε ποσοτικούς όρους εμφάνισαν αύξηση 7,3%.

Αντίστοιχα με την ποσοτική αύξηση των πωλήσεων αυξήθηκε και το μικτό κέρδος του ομίλου (+7,3%) και ανήλθε σε 24,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 5,2% στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η ενίσχυση του δικτύου των πρατηρίων συνεχίστηκε με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς προστέθηκαν 28 νέα πρατήρια. Έτσι το δίκτυό της αριθμεί σήμερα 560 πρατήρια πανελλαδικά.