Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 16:51

Η Private Financial Holdings Ltd απώτερη μητρική της EFG Eurobank

Από τις 6/8/09, απώτερη μητρική της EFG Eurobank Ergasias κατέστη η Private Financial Holdings Limited, όπως αναφέρει η τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, απώτερη μητρική της ήταν η EFG Bank European Financial Group του ίδιου ομίλου.

Από τις 6/8/09, απώτερη μητρική της EFG Eurobank Ergasias κατέστη η Private Financial Holdings Limited, όπως αναφέρει η τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή, απώτερη μητρική της ήταν η EFG Bank European Financial Group, κατέχοντας έμμεσα, μέσω της κατά 100% ελεγχόμενης Private Financial Investments Holding Limited, και των 100% θυγατρικών της τελευταίας, EFG Consolidated Holdings S.A. και GPS Growth Equities S.A, συνολικό ποσοστό 44,11% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που ενσωματώνονται στις κοινές μετοχές της τράπεζας.

Όπως αναφέρει η EFG Eurobank, η Private Financial Holdings Limited κατέχει πλέον το σύνολο της ανωτέρω έμμεσης συμμετοχής (44,11%) μέσω των κατά 100% ελεγχόμενων εταιρειών: EFG European Financial Group Limited, European Financial Group EFG (Luxembourg), EFG Consolidated Holdings S.A. και GPS Growth Equities S.A.

Οι δύο τελευταίες διατηρούν τα ποσοστά 42,93% και 1,18% που, αντιστοίχως, κατέχουν άμεσα ως μέτοχοι της Τράπεζας επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που ενσωματώνονται στις κοινές μετοχές της τράπεζας.

«Η ως άνω μεταβολή στους κρίκους της αλυσίδας, εντός του ιδίου ομίλου εταιρειών, δεν επέρχεται λόγω συναλλαγής επί μετοχών της Τράπεζας αλλά λόγω αναδιάρθρωσης του ομίλου αυτού», υπογραμμίζει η EFG Eurobank.

Τόσο πριν όσο και μετά την αναδιάρθρωση, τα δικαιώματα ψήφου της απώτερης μητρικής (δηλαδή τόσο της EFG Bank European Financial Group όσο και της Private Financial Holdings Limited) κατέχονται άμεσα ή /και έμμεσα από μέλη της οικογένειας Λάτση.