Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 08:37

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η οικονομία πέρασε και στατιστικά στην ύφεση. Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% στο διάστημα 1/4-30/6/2009".

"Ορατές και μετρήσιμες είναι πλέον οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης στις εξαγωγές, τις επενδύσεις, την ιδιωτική κατανάλωση και, κατά συνέπεια, και στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας ο οποίος συρρικνώθηκε κατά 0,2% για το δεύτερο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν»

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε ελεγχόμενη ύφεση η ελληνική οικονομία".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον "δρόμο" προς την ύφεση κινείται η ελληνική αγορά. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σημείωσε μείωση κατά 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008 (στο πρώτο τρίμηνο είχε σημειώσει άνοδο 0,3%) σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Η κρίση αλλάζει τη ζωή μας...και ο Χριστοφάκος την πολιτική σκηνή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βίαιες ανατροπές στο μοντέλο διαβίωσης των νεοελλήνων φέρνει η κρίση ερήμην του πολιτικού συστήματος που παρακολουθεί ως παρατηρητής. Και ενώ οι πολίτες ζητούν μια νέα ρεάλ πολιτίκ για ανάκαμψη της οικονομίας , η πολιτική ζωή τελεί υπό την ομηρεία του Μ. Χριστοφοράκου για τον οποίο άναψε "πράσινο φως " έκδοσής του στη χώρα μας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο κατώφλι της ύφεσης η ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια καταγράφεται αρνητικός ρυθμός ΑΕΠ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "για πρώτη φορά από το 1993 η ελληνική οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους εισήλθε σε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,2%. Σε σύγκριση ωστόσο με το πρώτο τρίμηνο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% απομακρύνοντας τουλάχιστον προς το παρόν, την απόλυτη ύφεση".