Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 11:10

Σημαντική άνοδος στο Χ.Α.

Ανοδικά κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας τις τάσεις που καταγράφονται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι τράπεζες στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Ανοδικά κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας τις τάσεις που καταγράφονται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Λίγα λεπτά μετά της 11:00, ο γ.δ. ενισχύεται κατά 1,61% στις 2.332,66 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 24,00 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες στην πλειονότητά τους, με εξαίρεση του δείκτες Πετρελαίου και Ταξιδιών & Αναψυχής, οι οποίοι υποχωρούν κατά 0,45% και 0,03% αντίστοιχα.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο κλάδος των τραπεζών (+2,89%). Σημαντικά κέρδη της τάξεως του 4,26% καταγράφει η μετοχή της Proton Bank, ενώ ακολουθούν οι μετοχές του Τ.Τ. (+3,66%) και των Aspis και MIG (+3,64).

«Η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει τη διεθνή τάση δεδομένης της έλλειψης εταιρικής ειδησεογραφίας», αναφέρει η Proton στο πρωινό της σχόλιο.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 98 σημειώνουν άνοδο, οι 5 υποχωρούν και οι 14 παραμένουν αμετάβλητες.