Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 17:38

Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ ΧΑΑ

Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση το ενημερωτικό δελτίο της κάτωθι εταιρίας για την εισαγωγή των μετοχών της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών:

· «COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρίας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α.

Επίσης το ΔΣ του ΧΑΑ ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εισηγμένων εταιριών:

· «Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

· «EVEREST Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών

· «ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS AΕ» (πρώην ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ΑΕ) για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας "ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕ " και την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

· Η εταιρία «COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» θα διαθέσει 17.500.000 νέες κοινές ονομαστικές και 31.250.000 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές με εγχώρια και διεθνή προσφορά.

· Η εταιρία «Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ » θα διαθέσει 13.684.000 νέες κοινές ανώνυμες με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης 600 δρχ / μετοχή και με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 παλαιά μετοχή.

· Η εταιρία «EVEREST Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.» θα διαθέσει 5.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ως εξής: 4.640.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης 750 δρχ / μετοχή και με αναλογία 2 νέες κοινές μετοχές ανά 10 παλαιές και 360.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

· Η εταιρία «ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS AΕ.» προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 92.050.875 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των μετόχων της "ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕ".