Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 13:09

Πτώση του τζιρου στις εκπτώσεις στην αγορά του Πειραιά

Πτώσης της τάξης του 20% σημείωσε φέτος ο τζίρος κατά τηνν περίοδο των εκπτώσεων σε όλες της κατηγορίες στον Πειραιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής.

Πτώσης της τάξης του 20% σημείωσε φέτος ο τζίρος κατά τηνν περίοδο των εκπτώσεων σε όλες της κατηγορίες στον Πειραιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής.

Από τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, προκύπτει ότι η πτώση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και πιο αναλυτικά από έρευνα που έγινε στον εμπορικό κόσμο της περιοχής προκύπτει ότι:

- Κατά 15% μειώθηκε η επισκεψιμότητα στα κεντρικά καταστήματα με μειωμένα κέρδη κατά 25% περίπου ενώ πολλές επιχειρήσεις λιανικής δεν απέφυγαν τις ζημίες.

- Η μέση αξία αγοράς ανά απόδειξη μειώθηκε από πέρσι κατά 15% περίπου, που σημαίνει ότι ο καταναλωτές ξόδεψαν λιγότερα χρήματα.

- Το ποσοστό χρήσης των μετρητών από τους καταναλωτές φθάνει το 70%, καθώς και της χρήσης των πιστωτικών καρτών στο 30%.

- Το μείγμα προσφορών και εκπτώσεων, δεν βοήθησε καθόλου αντίθετα, μπέρδεψε την αγορά και έκανε τον καταναλωτή καχύποπτο.

- Η δέυτερη εβδομάδα παρουσίασε μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με την πρώτη.

- Πολλά καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω διακοπών, γεγονός που επιβεβαιώνει την άσχημη ψυχολογία και των εμπόρων.

- Το 70% δήλωσε δυσαρεστημένο από τα αποτελέσματα του τζίρου ενώ το 30% δήλωσε, ότι κινήθηκε στα ίδια περσινά επίπεδα.

- Η μείωση αφορά τόσο τα μεγάλα, όσο και τα μικρά καταστήματα.

''Το γεγονός, ότι λίγο πριν την έναρξη των εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, κατέγραψε το οριστικό κλείσιμο 56 καταστημάτων λιανεμπορίου, στο κέντρο της πόλης και επιπλέον 48 σε συνοικιακούς δρόμους, δείχνει την αναγκαιότητα περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά την τρέχουσα συγκυρία'' αναφέρει ο σύλλογος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ