Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 20:31

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ

«Η τελευταία πρωθυπουργική ρήση ήταν ''πάμε σφιχτά'' για το επόμενο διάστημα», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις μετά τη ΔΕΘ.

«Η τελευταία πρωθυπουργική ρήση ήταν ''πάμε σφιχτά'' για το επόμενο διάστημα», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του.

«Δηλαδή δεν υπάρχουν τα αναγκαία μέτρα για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους που στενάζουν, όχι από τη διεθνή κρίση - την οποία απΆ ό,τι καταλάβαμε την ανακάλυψαν έξι μήνες αργότερα αφότου ήρθε - αλλά από την ασκούμενη οικονομική πολιτική», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Σημείωσε δε πως «οι απαντήσεις αυτές δεν ικανοποιούν κανένα αίτημα των εργαζομένων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων» και για το λόγο αυτό, στις επόμενες μέρες - μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – θα συγκαλέσει, όπως ανέφερε, τα όργανα της Συνομοσπονδίας και θα προτείνει «την πραγματοποίηση γενικής απεργίας, η οποία θα είναι απεργία καταγγελίας, απεργία διαμαρτυρίας, απεργία ανατροπής».

«Η κυβέρνηση ζει σε συνθήκες θερμοκηπίου. Κλείνει τα αυτιά της και είναι αποκαλυπτική η σιωπή της όταν ακούει αιτήματα των εργατών. Αντίθετα, αναθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τραπεζίτες και στους επιχειρηματίες» υπογράμμισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Γαβρίλης.