Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 19:03

Whirlpool: Κλείσιμο εργοστασίου στις ΗΠΑ - απώλεια 1.100 θέσεων εργασίας

Το κλείσιμο ενός εργοστασίου της στις ΗΠΑ και την απώλεια 1.100 θέσεων εργασίας που αντιστοιχεί στο 1,4% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών «Whirlpool».

Το κλείσιμο ενός εργοστασίου της στις ΗΠΑ και την απώλεια 1.100 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχεί στο 1,4% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών «Whirlpool».

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Έβανσβιλ της Ιντιάνα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Whirlpool» οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του 2010.

Η εταιρεία στοχεύει στη μεταφορά μέρους της δραστηριότητας της στο εργοστάσιο της στο Μεξικό.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, η «Whirlpool» είχε εξαγγείλει μέτρα αναδιάρθρωσης, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2009 με στόχο την εξοικονόμηση 275 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η «Whirlpool» απασχολεί περίπου 70.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω ενός δικτύου 67 μονάδων παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο