Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 12:13

Γ. Κασιμάτης: Αναστρέψιμη η κρίση στην οικονομία

Αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κρίση στην οικονομία, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Κ. Χατζηδάκης: Ανακοινώνεται αύριο το πρόγραμμα ενίσχυσης εμπορίου και υπηρερεσιών.

Αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κρίση στην οικονομία, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση με προϋποθέσεις για την οικονομία, γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν χαμένες ημέρες στην οικονομία, υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες. Αυτές λοιπόν τις ευκαιρίες, δεν πρέπει να αφήσουμε να τις χάνουμε από εδώ και πέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απαιτείται άμεσα -αν όχι χθες- να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα να επιδείξουν μεγαλύτερη βούληση συνεργασίας.

Σχετικά με τα σενάρια εκλογών, ο κ. Κασιμάτης σημείωσε: «Η ψυχολογία και το κλίμα που δημιουργείται από την εκλογολογία δεν βοηθούν στην αντίστροφη μέτρηση για την Οικονομία».

«Η οικονομία περνάει δύσκολες στιγμές. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να την αναστρέψουμε, μαζί με την Πολιτεία και μέσα από σημαντικό διάλογο. Ζητούμε λοιπόν διάλογο. Και ζητούμε τα συμφωνημένα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, να γίνουν πράξεις άμεσα, σήμερα», πρόσθεσε.

Μετά από τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και αναφέρθηκε και στο ΤΕΜΠΜΕ το οποίο έχει χρηματοδοτήσει τη ρευστότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση, θα διευκολύνει την ίδρυση επιχειρήσεων μειώνοντας την γραφειοκρατία και πως αύριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου και των υπηρεσιών.