Τις αρνητικές επιπτώσεις της συνεχούς εκλογολογίας στην οικονομία εν μέσω μάλιστα της διεθνούς οικονομικής κρίσης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).
Τις αρνητικές επιπτώσεις της συνεχούς εκλογολογίας στην οικονομία εν μέσω μάλιστα της διεθνούς οικονομικής κρίσης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).
Ειδικότερα, ο ΣΕΛΠΕ τονίζει πως «η συνεχής εκλογολογία, η οποία ανεπίκαιρα άνοιξε με το θέμα της Προεδρικής εκλογής, αλλά και οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δεν βοηθούν την οικονομία ιδίως τώρα που Ελλάδα βρίσκεται στο μέσα μιας μεγάλης διεθνούς και εσωτερικής οικονομικής κρίση».
Σημειώνει δε πως «με την αναγγελθείσα εκλογική αναμέτρηση δεν θα σταματήσει η εκλογολογία αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον πρώτο γύρο, οπότε θα επακολουθήσει δεύτερος γύρος εκλογολογίας και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για επίτευξη αυτοδυναμίας» και προσθέτει πως «και στην περίπτωση που υπάρξει αυτοδυναμία δεν θα σταματήσει η εκλογολογία εάν δεν επιτευχθεί πριν από τις εκλογές συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το Μάρτιο του 2010».
Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΕΛΠΕ επαναλαμβάνει την πρότασή του για «πολιτική συναίνεση σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα της οικονομίας και κοινωνίας». «Χρειάζεται άμεσα πολιτική συναίνεση», υπογραμμίζει, «τουλάχιστον για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να σταματήσει η εκλογολογία έτσι ώστε οποιαδήποτε αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύψει να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ανενόχλητη για μια τετραετία από την επομένη της εκλογής της».
Προσθέτει ακόμη ότι «απαιτείται όμως και προεκλογική πολιτική συναίνεση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων στα κυρίαρχα θέματα της οικονομίας όπως το ασφαλιστικό, η ανεργία, η μείωση της κρατικής δαπάνης - σπατάλης, η σύλληψη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, το ενιαίο και σταθερό φορολογικό σύστημα με απλοποίηση των φόρων και κατάργηση του αναχρονιστικού ΚΒΣ κλπ, έτσι ώστε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, ελεύθερη από το πολιτικό κόστος, να προχωρήσει σε λύσεις άμεσης εφαρμογής και αποτελεσματικότητας».
Σε ό,τι αφορά τέλος τη διετή έγκριση παράτασης μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2012 από την Ε.Ε., σημειώνει ότι «απαιτεί την υποβολή ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού οικονομικού προγράμματος για την οικονομική ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας», συμπληρώνοντας ότι «η αξιοπιστία ενός τέτοιου προγράμματος επιβάλει την ύπαρξη πολιτικής συναίνεσης. Η οικονομία και το εκλογικό σώμα δεν αντέχουν μια στείρα αντιπαράθεση επιχειρημάτων και κομματικών αντεγκλήσεων».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ