Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2009 10:51

Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πώς τα δημόσια οικονομικά μάς οδήγησαν στις εκλογές. Έρχονται ανακοινώσεις - "φωτιά" από την ΕΕ για τα ελλείμματα".

Σύμφωνα με τη «Ν», "ένα τρίμηνο - "φωτιά" για την ελληνική οικονομία, που περιλαμβάνει αρνητικές εκθέσεις της Κομισιόν για τα δημοσιονομικά, κρίσιμα ραντεβού με κοινοτικούς και αποκάλυψη των δημοσίων ελλειμμάτων, "τρόμαξαν" το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και έτσι οδηγήθηκε η χώρα σε πρόωρες εκλογές".

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε ισχύ η απόσυρση ΙΧ και η ρύθμιση για ΦΠΑ. Η κυβέρνηση προωθεί την ερχόμενη εβδομάδα πράξη νομοθετικού περιεχομένου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα τεθούν σε ισχύ, παρά τη διάλυση της Βουλής, τέσσερις σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που λόγω της προκήρυξης των εκλογών βρέθηκαν "μετέωρες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετωπική για την οικονομία. Καθολικό αίτημα οι "καθαρές λύσεις". Έξοδο από την κρίση μέσω της κάλπης προσδοκούν οι κοινωνικοί εταίροι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύ βαθύτερες απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμήσει το Μαξίμου είναι οι δραματικές επιπτώσεις σε κυβέρνηση και κόμμα, στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται προς την τελική ευθεία για τις κάλπες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Λύση εκτάκτου ανάγκης για ΦΠΑ, απόσυρση και πλειστηριασμούς. Ετοιμάζουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις εκκρεμότητες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να "περάσει", έστω και την τελευταία στιγμή, κάποια από τα μέτρα στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Όλα τα σενάρια για την αυτοδυναμία. Οι λίστες με τους υποψήφιους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις 57 εκλογικές περιφέρειες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός από του βήματος της ΔΕΘ αναμένεται να περιγράψει αναλυτικά τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση και για τα οποία υποτίθεται ότι προσφεύγει πρόωρα στις κάλπες".