Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 12:56

Τρισέ: «Η κρίση δεν έχει περάσει»

Η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει ακόμη, επανέλαβε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει ακόμη, επανέλαβε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρτσι Μπούζεκ στις Βρυξέλλες.

«Θα επαναλάβω αυτό που είπα στη συνάντηση των G20 (των υπουργών Οικονομίας). Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να πούμε ότι η κρίση έχει περάσει», δήλωσε ο Τρισέ, τονίζοντας την ανάγκη για αξιόπιστα σχέδια επιστροφής σε διατηρήσιμες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές.

Το ίδιο μήνυμα είχαν εκφράσει οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες που συμμετείχαν στη συνάντηση κορυφής του G20 το περασμένο Σάββατο.

Οι υπουργοί Οικονομίας του G20 συμφώνησαν ότι οι κρατικές ενισχύσεις προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές και την πραγματική οικονομία δεν πρέπει να αποσυρθούν ακόμα, καθώς και ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί μία νέα πιστωτική κρίση.

Πηγή: Reuters