Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 09:08

Αλλαγή «φρουράς» στη Morgan Stanley

Αποχωρεί από την ηγεσία της Morgan Stanley, έπειτα από θητεία άνω των τεσσάρων ετών, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Τζον Μακ. Στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Τζέιμς Γκόρμαν.

Αποχωρεί από την ηγεσία της Morgan Stanley, έπειτα από θητεία άνω των τεσσάρων ετών, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Τζον Μακ.

Ο Μακ, ο οποίος κατέβαλε προσπάθειες να επαναφέρει τη Morgan Stanley σε κερδοφόρο τροχιά μετά το ισχυρό πλήγμα που αυτή δέχθηκε από τη χρηματοοικονομική κρίση, θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της εταιρείας Τζέιμς Γκόρμαν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο Μακ ανέφερε ότι η αποχώρησή του προγραμματίζεται να γίνει στα τέλη του έτους. Ο ίδιος θα παραμείνει πρόεδρος της τράπεζας για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο Γκόρμαν θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Βαλίντ Τσαμάχ, συν-πρόεδρος με το Γκόρμαν από το 2007, θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή και θα παραμείνει πρόεδρος της Morgan Stanley International στο Λονδίνο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου.

Η στρατηγική της Morgan Stanley δεν αναμένεται να αλλάξει, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο Γκόρμαν. «Είμαστε αρκετά ξεκάθαροι ως προς το τι είδους εταιρεία θα γίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο Ιούλιο, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, επικαλούμενη τον αντίκτυπο λογιστικών μεταβολών και τις δαπάνες καθώς και τα «μη ικανοποιητικά» έσοδα στις μονάδες σταθερού εισοδήματος και διαχείρισης ενεργητικού.