Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 10:59

Συνεχίζεται το ράλι στην Ευρώπη

Σε νέα υψηλά 11 μηνών αναρριχήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας το ράλι των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται ο χρηματοοικονομικός κλάδος.

Σε νέα υψηλά 11 μηνών αναρριχήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας το ράλι των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται ο χρηματοοικονομικός και ο ενεργειακός κλάδος.

«Η καθοδική πορεία ήταν μεγάλη και το ράλι προς τα πάνω εξίσου θεαματικό, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι πολλοί trader θα προτιμούσαν ηπιότερες κινήσεις, εξαιτίας των έντονων μεταβολών που είδαμε τους τελευταίους 12 μήνες», σχολίασε αναλυτής της ODL Securities.

Στις 10:37 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,5% στις 992,78 μονάδες, έχοντας ανέλθει νωρίτερα μέχρι τις 994,68 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι τράπεζες, με τις μετοχές των Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Societe Generale και Commerzbank να ενισχύονται κατά 0,7-5,3%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,5%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη 0,3% και ο CAC 40 στο Παρίσι 0,6%.