Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 09:41

Coca-Cola 3E: Προς επιστροφή κεφαλαίου 1,5 ευρώ/μετοχή

Την πρόθεσή της να προβεί σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ποσού ύψους 548 εκατ. ευρώ περίπου, δηλαδή 1,50 ανά μετοχή, ανακοίνωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Την πρόθεσή της να προβεί σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ποσού ύψους 548 εκατ. ευρώ περίπου, δηλαδή 1,50 ανά μετοχή, ανακοίνωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος και πληρωμής του ποσού της επιστροφής του κεφαλαίου θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω, αναφέρει η εταιρεία, σημειώνοντας πως η επιστροφή θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει μέσω δανεισμού και εν μέρει μέσω υφιστάμενης ρευστότητας και υπόκειται σε έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων και τις ρυθμιστικές αρχές.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε το ανωτέρω σχέδιο και θεωρεί ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση προκρίνεται στηριζόμενη στα κάτωθι:

. Στις θετικές προοπτικές της Εταιρείας μακροπρόθεσμα

. Στις θετικές προοπτικές της Εταιρείας σε σχέση με τις μεσοπρόθεσμες ταμειακές της ροές

. Στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κεφαλαιακής επάρκειας της Εταιρείας

. Στην προοπτική μείωσης του Μέσου 'Ορου του Κόστους Κεφαλαίου (WACC), μέσω της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου

. Στο ότι η διαρκής ενδυνάμωση των βασικών οικονομικών δεικτών, μετά την αναδιάρθρωση, θα διατηρήσει ισχυρή την πιστοληπτική ικανότητα της Εταιρείας

. Στο ότι οι λειτουργικές δραστηριότητες και οι στρατηγικοί στόχοι της Εταιρείας θα μείνουν ουσιαστικά ανεπηρέαστοι

. Στις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στις αγορές χρήματος

. Η προτεινόμενη επιστροφή κεφαλαίου θα έχει σαν αποτέλεσμα άμεσο ώφελος όλων των μετόχων. Η Εταιρεία προτίθεται να αναστείλει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών στην παρούσα φάση.

Όπως αναφέρεται σε ξεχωριστή σημερινή ανακοίνωση της Coca-Cola 3E, θα συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 16η Οκτωβρίου 2009 προκειμένου να εγκριθεί αρχικά η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το συνολικό ποσό των 548 εκατ. ευρώ περίπου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και εν συνεχεία η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 548 εκατ. ευρώ περίπου και η επιστροφή του ποσού της μείωσης σε μετρητά στους μετόχους της Εταιρείας.

«Η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει αποδεδειγμένα στο παρελθόν επιτύχει τη μεγιστοποίηση του οφέλους των μετοχών της. Με δεδομένη την δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών και τις θετικές προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των ροών αυτών στο εγγύς μέλλον, η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους θεωρούμε ότι αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο δημιουργίας αξίας για τους μετόχους υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Περαιτέρω, αυτή η επιστροφή κεφαλαίου μας επιτρέπει να μειώσουμε το μέσο όρο του κόστους κεφαλαίου (WACC) και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της κεφαλαιακής μας διάρθρωσης, διατηρώντας ταυτόχρονα ικανοποιητική ευελιξία προκειμένου να επιδιώξουμε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον», σχολίασε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.