Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 11:47

Unilever: Πρόταση για την εξαγορά μονάδας της Sara Lee

Στην εξαγορά της μονάδας προσωπικής φροντίδας της Sara Lee, έναντι τιμήματος 1,28 δισ. ευρώ, σχεδιάζει να προχωρήσει ο όμιλος Unilever, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Στην απόκτηση της μονάδας προσωπικής φροντίδας της Sara Lee, έναντι τιμήματος 1,28 δισ. ευρώ, σχεδιάζει να προχωρήσει ο όμιλος Unilever, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Η εξαγορά αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη στην οποία προχωρά η εταιρεία, έχοντας στο τιμόνι της τον Πολ Πόλμαν. Το πρώην στέλεχος των Nestle και Procter & Gamble ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Unilever τον περασμένο Ιανουάριο.

Από την άλλη πλευρά, για τη Sara Lee, η πώληση της εν λόγω μονάδας εντάσσεται στις τετραετείς προσπάθειες της διευθύνουσας συμβούλου Μπρέντα Μπαρνς να συρρικνώσει τις δραστηριότητες της εταιρείας με σκοπό να εστιάσει στις μονάδες καφέ και τροφίμων.

Η συναλλαγή χρειάζεται την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και οι εταιρείες θα έχουν διαβουλεύσεις με τα συμβούλια των υπαλλήλων στην Ευρώπη, αναφέρει η Unilever στην ανακοίνωσή της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα brands της Unilever συμπεριλαμβάνονται τα Dove, Vaseline, Axe και Comfort καθώς και προϊόντα διατροφής.