Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 09:54

Αλφα Γκρίσιν: Σύμβαση παραχώρησης έκτασης στη Βουλγαρία

Την εκμετάλλευση έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης στην Κεντρική Βουλγαρία εξασφάλισε το κοινοπρακτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει η ¶λφα Γκρίσιν και η ισπανική εταιρεία PRENEAL INTERNACIONAL SA. Στόχος, η ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 111 MW.

Την εκμετάλλευση έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, στην περιοχή Karnobat στην Κεντρική Βουλγαρία, για περίοδο 30 ετών, εξασφάλισε το κοινοπρακτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει η ¶λφα Γκρίσιν (κατά 40%) και η ισπανική εταιρεία PRENEAL INTERNACIONAL SA (κατά 60%). Στόχος, η ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 111 MW.

Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη στις 26 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο της πόλης του Karnobat και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, κκ. Δ. Παρθένη και A. Sanchez.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η κοινοπραξία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία λήψης όλων των απαραίτητων αδειών παραγωγής για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου ισχύος 111 MW, προϋπολογισμού επένδυσης 155 εκατ. ευρώ, η έκδοση των οποίων αναμένεται εντός του επόμενου έτους.

Η κοινοπραξία ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ/PRENEAL επελέγη, μεταξύ τριών ισχυρών κοινοπραξιών, ως η πληρούσα όλα τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια.