Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 16:36

ΗΠΑ: Κάμψη 13,3% στις τιμές κατοικίας τον Ιούλιο

Πτώση 13,3% - μικρότερη της αναμενόμενης - κατέγραψαν οι τιμές κατοικίας σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι η κρίση στην αγορά έχει αρχίσει να μετριάζεται.

Πτώση μικρότερη της αναμενόμενης κατέγραψαν οι τιμές κατοικίας σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι η κρίση στην αγορά στέγης, η οποία οδήγησε στη σημερινή ύφεση, έχει αρχίσει να μετριάζεται.

Ο δείκτης S&P/Case-Shiller υποχώρησε κατά 13,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας τη μικρότερη πτώση των τελευταίων 17 μηνών. Συγκριτικά με τον Ιούνιο, οι τιμές σημείωσαν αύξηση 1,2%.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση του δείκτη κατά 14,2% σε ετήσια βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις 20 πόλεις η ετήσια μείωση ήταν μικρότερη σε σχέση με εκείνη που είχε καταγραφεί τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Η μεγαλύτερη πτώση των τιμών παρατηρείται στο Λας Βέγκας (-31%) και στο Φοίνιξ (-29%) και η μικρότερη στο Κλίβελαντ (-1,3%).

Σε μηνιαίο επίπεδο, αύξηση των τιμών καταγράφηκε στις 17 από τις 20 πόλεις, με επικεφαλής τη Μινεάπολις (+3,1%) και το Σαν Φρανσίσκο (+2,9%).