Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 11:24

Χ.Α.: Συνεχίζεται η άνοδος

Με θετικό πρόσημο άνοιξε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την τάση που καταγράφεται στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την τάση που καταγράφεται στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Αυτή την ώρα (11:22), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,79% στις 2.688,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 53,26 εκατ. ευρώ. Χθες, το Χ.Α. κατέκτησε νέα υψηλά έτους, ενώ η συνολική του κεφαλαιοποίηση έφτασε μια ανάσα από τα 100 δισ. ευρώ.

«Στη σημερινή συνεδρίαση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ρευστοποιήσεων, ενώ ο ΟΠΑΠ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών ενόψει της συμφωνίας με τους πράκτορες», ανέφερε η Marfin Analysis στο πρωινό της σχόλιο.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες στη συντριπτική πλειονότητά τους, με επικεφαλής του δείκτες Πετρελαίου (+1,43%) και Τραπεζών (+1,33%).

¶νοδο 2,04% καταγράφει η μετοχή της Εθνικής, διευρύνοντας τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης. Ανοδικά κινείται και ο τίτλος του ΟΠΑΠ (+1,95%), μετά την υπογραφή της πολυαναμενόμενης σύμβασης αποκλειστικότητας με τους πράκτορες.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, «στην πράξη, η νέα σύμβαση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ασπίδα στις διάφορες ξένες εταιρίες που επιδιώκουν να διεισδύσουν στην ελληνική αγορά».

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 65 σημειώνουν άνοδο, οι 36 υποχωρούν, ενώ 28 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες.