Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 16:26

The Forbes 400: Φτωχότεροι οι Αμερικανοί κροίσοι

Με μειωμένα εισοδήματα εμφανίζονται φέτος οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Αμερικής, σύμφωνα με την καινούργια λίστα του περιοδικού Forbes.

Με μειωμένα εισοδήματα εμφανίζονται φέτος οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Αμερικής, σύμφωνα με την καινούργια λίστα του περιοδικού Forbes.

Πτώση σημείωσε για πρώτη φορά μετά το 1982, ο συνολικός καθαρός πλούτος των Αμερικανών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο «The Forbes 400», ο οποίος υποχώρησε κατά 300 δισ. δολάρια το τελευταίο 12μηνο, από 1,57 τρισ. σε 1,27 τρισ. δολάρια.

Μερικές από τις βασικές αιτίες που έκαναν τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής να «φτωχύνουν» είναι η βουτιά των κεφαλαιαγορών και η πτώση της αξίας των ακινήτων, σε συνδυασμό με την απάτη και τα διαζύγια.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο δεύτερος πλουσιότερος Αμερικανός, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 10 δισ. δολάρια εξαιτίας της πτώσης 20% που κατέγραψε η μετοχή της Berkshire Hathaway τον τελευταίο χρόνο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται για 16η συνεχή χρονιά ο ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο καθαρός πλούτος του οποίου μειώθηκε κατά 7 δισ. δολάρια τους προηγούμενους 12 μήνες.

Στις δέκα πρώτες θέσεις του «The Forbes 400» βρίσκονται: ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, οι κληρονόμοι της Wal-Mart, Κρίστι Γουάλτον, Τζιμ Γουάλτον, ¶λις Walton και Ρόμπσον Walton, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Μάικλ Μπλουμπεργκ, και οι ιδιοκτήτες του ενεργειακού κολοσσού Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοχ.

Πηγή: Forbes