Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 13:00

Microsoft: Νέα γενιά Windows phones

Τη διάθεση 30 νέων συσκευών Windows phones σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, έως το τέλος του 2009, ανακοίνωσε η Microsoft. Στα τέλη Οκτωβρίου έρχονται στην Ελλάδα.

Τη διάθεση 30 νέων συσκευών Windows phones σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, έως το τέλος του 2009, ανακοίνωσε η Microsoft.

Συγκεκριμένα, τα νέα Windows Phones, διαθέσιμα σε μια ευρεία ποικιλία συσκευών και τιμών, βρίσκονται από τις 6 Οκτωβρίου σε καταστήματα σε Βόρειο Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά προγραμματίζεται για τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, Vodafone, Wind και με κορυφαίους κατασκευαστές όπως HTC, LG Electronics, Samsung, Sony Ericsson και Toshiba.

«Όλοι μας επιθυμούμε άμεση πρόσβαση στους ανθρώπους και στις πληροφορίες που θέλουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ. «Τα Windows phones καταρρίπτουν τα εμπόδια ανάμεσα σε ανθρώπους, πληροφορίες και εφαρμογές και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία που αγκαλιάζει όλη μας την καθημερινότητα», σημείωσε.

Ο κ. Νικήτας Γλύκας, Regional Director South Eastern Europe της HTC δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το λανσάρισμα δύο νέων Windows phones του HTC Touch2 & HD2, με λογισμικό Windows Mobile 6.5 που εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη touch εμπειρία στον χρήστη. Ως στενός συνεργάτης της Microsoft, το HTC Touch 2, είναι ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που αξιοποιούν τις παραγωγικές λειτουργίες του νέου λειτουργικού συστήματος με ισχυρές δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων, περιήγησης κλπ. Σχεδιάζουμε να λανσάρουμε κι άλλες συσκευές με τη νέα πλατφόρμα».

O κ. Νικήτας Πέτρου, Managing Director της Euroelectronics S.A. δήλωσε, από την πλευρά του: «Συνεχίζουμε την πολύ επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Microsoft, λανσάροντας το νέο Omnia II με Windows Mobile 6.5. Το Omnia II, λόγω των απεριόριστων εφαρμογών MS Office και internet δίνει στο χρήστη δυνατότητες αντίστοιχες με αυτές του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται. Η συνεργασία της Samsung με τη Microsoft είναι στρατηγικής σημασίας, συνεχώς εξελίσσεται και στο μέλλον αναμένονται ακόμα πιο πρωτοποριακά μοντέλα».