Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 12:18

Santander: Αντληση 8,05 δισ. δολ. από το IPO στη Βραζιλία

Ποσό 8,05 δισ. δολαρίων άντλησε η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης βάσει κεφαλαιοποίησης, από την αρχική δημόσια εγγραφή της θυγατρικής της στη Βραζιλία.

Ποσό ελαφρώς υψηλότερο των 8 δισ. δολαρίων άντλησε η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης βάσει κεφαλαιοποίησης, από την αρχική δημόσια εγγραφή της θυγατρικής της στη Βραζιλία.

Η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι πούλησε 600 εκατ. μετοχές στην τιμή των 23,5 ρεάλ Βραζιλίας έκαστη. Το εύρος διάθεσης των μετοχών είχε οριστεί στα 22 με 25 ρεάλ Βραζιλίας. Από την πώληση των μετοχών η Santander άντλησε συνολικά 8,05 δισ. δολάρια.

Το IPO της θυγατρικής της στη Βραζιλίας ήταν το μεγαλύτερο που πραγματοποιήθηκε φέτος σε ολόκληρο τον κόσμο και δίνει στη μονάδα χρηματιστηριακή αξία αντίστοιχη με αυτή των Deutsche Bank και Societe Generale.

Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα εκτιμά ότι θα εξασφαλίσει κεφαλαιουχικά κέρδη ύψους 2,10 δισ. δολαρίων από την πώληση, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την επέκτασή της στη Βραζιλία και την ενίσχυση του δείκτη Tier 1.