Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 05:32

Dell: Κλείνει εργοστάσιο, καταργεί 905 θέσεις εργασίας

Σε κλείσιμο μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ΗΠΑ και σε περικοπές 905 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η Dell την επόμενη χρονιά.

Σε κλείσιμο μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ΗΠΑ και σε περικοπές 905 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η Dell την επόμενη χρονιά.

Το εργοστάσιο της εταιρείας, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα, θα κλείσει τον Ιανουάριο του 2010, οδηγώντας σε κατάργηση 905 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι 600 απολύσεις θα γίνουν τον επόμενο μήνα.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση, ειδικά για τους συναδέλφους μας στη Βόρεια Καρολίνα, αλλά αναγκαία για τους πελάτες και την εταιρεία μας», δήλωσε ο Φρανκ Μίλερ, ανώτατο στέλεχος της Dell.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αυτή «εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία για την αύξηση της αξίας που προσφέρεται στους πελάτες μακροπρόθεσμα μέσω της απλοποίησης της παραγωγής και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς της».

Νωρίτερα φέτος η Dell μετέφερε εργοστάσιό της από την Ιρλανδία στην Πολωνία. Η αμερικανική εταιρεία – η Νο2 κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο μετά την Hewlett-Packard – ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 4 δισ. δολ. το λειτουργικό της κόστος έως το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2011.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η παγκόσμια αγορά υπολογιστών εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Οι πωλήσεις προβλέπεται να μειωθούν κατά 2% φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για μείωση 6%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων